ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

 

ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Στο πλαίσιο υλοποίησης των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης της παρ. 4 του άρθρου 155 του ν. 4759/22 (ΠΣ4) μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. και της από 7.12.2022 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA) μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της εταιρείας ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο, πραγματοποιήθηκε η διάσπαση της ΔΕΗ Α.Ε. με τη μορφή της απόσχισης του κλάδου Μεταλιγνιτικής Αξιοποίησης Πυρήνων Ζωνών Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) με μεταβίβαση του κλάδου αυτού στην συνιστάμενη εταιρεία με την επωνυμία «ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Στις 29.06.2023 πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών από τη ΔΕΗ Α.Ε. στη ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. με σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής, υπογεγραμμένο από τον Πωλητή και τον Αγοραστή, ενώ παράλληλα η ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. εγγράφηκε ως μέτοχος στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ Α.Ε. με μετοχικό κεφάλαιο 162.182.483 €. (άρθρο 3.1.1 της ΠΣ4 και άρθρα 2.1, 2.3 (β), 2.3 (γ) και 2.4 της SPA).

Από την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των Μετοχών, η εταιρεία ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε. απέκτησε το σύνολο των δικαιωμάτων διοικητικής ή περιουσιακής φύσεως που απορρέουν από αυτές και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απορρόφηση της εταιρείας ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ Α.Ε. σύμφωνα με τα οριζόμενα στον όρο 4.2.2 της ΠΣ4.