Θεοδώρα Πετρούλα

Μέλος ΔΣ

Η κ. Θεοδώρα Πετρούλα γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του U.L.B. (Universitẻ Libre de Bruxelles) και στο Ναυτικό, Αεροπορικό και Διαστημικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του U.L.B.

Μετά από άσκηση στην D.G. XVI Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εργάστηκε ως σύμβουλος σε ευρωπαϊκά προγράμματα για δύο χρόνια στην ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) στις Βρυξέλλες.

Στην Ελλάδα, άσκησε μάχιμη δικηγορία και εργάστηκε σε εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων και για μια πενταετία στο Business and Innovation Centre of Attika.

Το 2000, εντάχθηκε στο δυναμικό του Υπουργείου Οικονομικών ως ειδικός επιστήμονας στο ευρωπαϊκό δίκαιο και σήμερα ανήκει οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ασχολήθηκε κυρίως με το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και την εναρμόνιση της Οδηγίας του ΦΠΑ στην Ελλάδα, με ειδίκευση στην εφαρμογή του φόρου στα πλοία και τα αεροπλάνα και τις ειδικές απαλλαγές από ΦΠΑ.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ενώ έχει διατελέσει εισηγήτρια σε φορολογικά σεμινάρια στο ΙΝΕΠ – ΕΚΔΔΑ και στον ιδιωτικό τομέα. Μιλά άριστα αγγλικά και γαλλικά. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο τέκνων.

Πίσω