Δέσποινα Γκαράνη

Διευθύνουσα Σύμβουλος

Η κ. Δέσποινα Γκαράνη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Μηχανολόγος Μηχανικός MSc (ΕΜΠ).

Διαθέτει πάνω τριάντα έτη (30) επαγγελματική εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στην Δημόσια Διοίκηση. Συμμετείχε στην επίβλεψη και στην παρακολούθηση του έργου του Μετρό της Αθήνας και στη συνέχεια ήταν βασικό στέλεχος στην λειτουργία των Γραμμών 2 & 3.

Ασχολήθηκε με ανάπτυξη διαδικασιών λειτουργίας και εκπαίδευσης και στη δημιουργία λειτουργικών δομών και στελέχωσης. Συμμετείχε στη διαδικασία συγχώνευσης των πρώην συγκοινωνιακών φορέων ΑΜΕΛ ΑΕ, ΗΣΑΠ ΑΕ και ΤΡΑΜ ΑΕ και στην σύσταση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) με στόχο την εξοικονόμηση πόρων μέσω της δημιουργίας οικονομιών κλίμακας και την χάραξη της επιβεβλημένης συμπληρωματικότητα των μέσων σταθερής τροχιάς.

Κατείχε ανώτατη διευθυντική θέση σε τομείς που αφορούσαν τη διοικητική και οικονομική διαχείριση, καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση για τον εντοπισμό επιχειρηματικών ευκαιριών σε σχέση με τη διάθεση διαφημιστικού χώρου και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας των μέσων σταθερής τροχιάς στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ με κύρια αρμοδιότητα την υποστήριξη της χάραξης στρατηγικής της Εταιρείας και η συμβολή στον προσδιορισμό των σχετικών με τη λειτουργία στρατηγικών στόχων και πρωτοβουλιών.

Πίσω